18:45

Utbynäs SK/Öjersjö IF

Referat: Jitex Mölndal BK U - Utbynäs SK/Öjersjö IF

Med ett ojämt spelschema så kändes det som väldigt länge sedan som vi hade seriepremiären hemma. Men idag var det dags igen och Utbynäs/Öjersjö stod för motståndet, ett lag som brukar spela med snabba omställningar och så även idag. En kraftig vind diagonalt över planen störde båda lagen i deras spel ikväll.
Vi börjar bäst och har det mesta av spelet till en början. Passningsspelet hela vägen från backlinje via mittfält upp till anfall funkar stundtals riktigt bra och vi hittar bra kombinationer i uppspelen. Vi hade pratat innan matechen om att ge bollhållaren fler passningsalternativ och det lyckas vi bättre med idag än i första matchen. Motståndarna har dock en stabil backlinje så vi kommer inte riktigt till de klara lägena i början av första halvlek.
När Öjersjö/Utbynäs tar bollen ställer de snabbt om med bollar på mötande eller snabblöpande forwards och Kajsa får avvärja ett par frilägen i första halvlek. Emellanåt tappar vi lite tempo och lämnar över initiativet i matchen till bortalaget och vid ett sådant tillfälle får deras toppforward ta emot bollen, vända upp och skjuta ett långskott som fångas av vinden och tar sig in i bortre hörnet, 0-1 och det kändes inte helt rättvist just då.
Men tjejerna replikerar snabbt och nästan direkt efter avspark så väggspelar vi oss genom hela motsåndarlaget fram till ett friläge där målvakten räddar första skottet men vi är snabbast framme på returen och tryker in kvitteringen, 1-1 som står sig till pausen.
Vi pratar om att försöka hålla uppe tempot i andra halvleken och forstätta rulla bollen efter marken då vi har halv motvind. Och vi tar åter kommandot i matchen efter halvtidsvilan, spelet förläggs mest hela tiden på bortalagets planhalva och vi kan ta ledningen med 2-1 efter en fin soloprestation och strax därefter utöka till 3-1.
Vi har många riktigt bra kombinationer som slutar med ett inglägg, ett skott i burgaveln eller t o m i stolpen men vi får inte riktigt till det i avslutningarna trots bra spel fram till sista avgörnade läget.
Till slut kan vi kvittera i mål på långskott när vi sätter 4-1 på ett liknande sätt som Utbynäs/Öjersjö tog ledningen i matchen.
Skönt att vi fått en bra start i seriespelet och bra spelat och kämpat idag tjejer. Nu laddar vi om inför matchen på lördag borta mot Mölnlycke.
Tack Tilda, Julia och Ida B för inhoppen, bra spelat idag!